Akupunktur i Malmö, Höllviken, Vellinge, Skanör och Falsterbo

Utgångsläget är dina individuella behov, önskemål och målsättningar

Akupunktur i Malmö & Höllviken med omnejd

Välkommen till Matgurun AB i Malmö & Höllviken! Jag har ett utgångsperspektiv ur både kinesisk medicin såväl som västerländsk. Detta är grunden till min holistiska syn på hälsa. Under flera år har jag varit verksam i Malmö men har numera min mottagning i centrala Höllviken, på Polisvägen 5. Vid behov kan även hembesök anordnas. Hittar du inte en passande tid kan du sms:a mig på 0762-707757 så hittar vi gemensamt en passande tid.

Jag behärskar flera olika behandlingsmetoder och en av de allra mest använda är just akupunktur. Detta då akupunktur är väldigt effektivt vid många olika åkommor. Jag listar en del av åkommorna, som akupunktur är effektivt för, längre ner.

Vem är Matgurun?

Gino - Holistisk hälsokonsult, terapeut och föreläsare

Jag har en bakgrund som elitidrottare, är utbildad civilekonom, licensierad kostrådgivare och livsstilsrådgivare samt hälsoinspiratör med över två decenniers erfarenhet inom området kost och livsstil. I bagaget har jag även en treårig utbildning inom kinesisk medicin samt västerländsk basmedicin motsvarande 60 högskolepoäng. Dessutom är jag certifierad inom kinesisk örtmedicin. Utöver detta har jag varit på en resa som resulterade i att jag läkte mig själv från Bechterews sjukdom, numera kallad ankyloserande spondylit. Klicka här för att läsa mer om Gino.

Kort om akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod som använts i åtminstone 2500 år och har sitt ursprung i Kina. Under de senaste decennierna har det blivit allt mer vanligt att använda akupunktur i västvärlden också. Akupunktur vilar på en våg bestående av Yin och Yang. Då dessa två är i balans finns fullgod hälsa, enligt den kinesiska medicinen. Vad man önskar att åstadkomma genom akupunktur är att återställa balansen i kroppen, Yin och Yang.

För att nå optimala resultat krävs det ett ansvarstagande av både terapeut och klient samt en ömsesidig öppenhet. Utöver det tar man hänsyn till interna såväl som externa faktorer och dessa används för att komma fram till varför oönskade symtom yttrar sig samt för att komma närmare roten till problemet. Väldigt många åkommor kan behandlas med hjälp av akupunktur. Exempel nedan:

 • Smärta
 • Mag- och tarmbesvär
 • Nedsatt immunförsvar
 • Klimakteriebesvär
 • Infertilitet
 • Rök- och sockeravvänjing
 • Sömnproblem
 • PMS
 • Ångest
 • Stress
 • Depression
 • Kronisk trötthet
 • Illamående
 • Bronkit
 • Allergier
 • Tennisarmbåge
 • Tinnitus

Punkterna ovan är endast indikativa då det finns massor med andra åkommor man kan behandla för. Med andra ord hade listan kunnat göras väldigt mycket längre. Poängen är att förmedla att akupunktur är väldigt effektivt.

Skulle inte din åkomma vara med på listan ovan så är det inget hinder utan kontakta mig så pratar vi mer om just din situation. Ovan lista är, som nämnt, bara ett utdrag av exempel på åkommor som kan behandlas med hjälp av kinesisk medicin. Möjligheterna är enorma.

Hittar du inte en tid som passar i bokningsprogrammet är du välkommen att sms:a mig på 0762-707757 så hittar vi en tid som passar just dig.

Kinesisk medicin

Behandling med akupunktur som grund

Det finns flera saker som gör en behandling unik när man har akupunktur som behandlingsmetod. Först och främst är varje behandling individanpassad. Det betyder att behandlingsmetoden kan variera mellan personer som har liknande symtom. Detta eftersom det tas hänsyn till många faktorer och det är ytterst sällan två personer med liknande symtom har identiska rötter till åkomman.

Vill du läsa mer om akupunkturbehandlingen, se vanliga frågor och svar eller hitta till min mottagning i Höllviken kan du klicka dig in på Zenviken.

ERBJUDANDEN AKUPUNKTUR

Matgurun

Individanpassad akupunkturbehandling

Detta ingår:

 • Genomgång av ditt nuläge och vad som föranlett det
 • Genomgång av behov, önskemål och mål
 • Feedback gällande din kosthållning och livsstil i nuläget
 • Hälsoanalys
 • Akupunkturbehandling

Detta alternativ passar dig som som har en åkomma du önskar att behandla eller om du vill vara förebyggande när det kommer till din hälsa.

Boka tid på min mottagning i Höllviken!

Vad gäller vid avbokning

Avbokning inom 24 timmar eller uteblivet besök debiteras med fullt belopp.

Väl mött och jag ser fram emot att vägleda dig till en vardag i välbefinnande!

HOLISTISKT OCH HÅLLBART TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

När du anlitar mig drar du nytta av samtliga mina kompetenser (kinesisk medicin, västerländsk medicin, kostrådgivning, livsstilsrådgivning, IR-terapi, hypnosterapi, meditation och kroppsbehandlingar) och då får vi ett helt unikt helhetsgrepp om din hälsa och ditt välbefinnande. I många fall innebär en hälsokonsultation både diagnosticering, behandling, vägledning, rådgivning och uppföljning. Dessutom är mina lokaler utrustade för att minimera elektromagnetisk strålning och samtliga produkter jag använder är helt naturliga. Ett holistiskt och hållbart tillvägagångssätt helt enkelt!

Matgurun delar inte bara med sig av sin stora kunskap inom näringslära utan är en inspiration för en hälsosammare livsstil. Jag rekommenderar alla som vill leva lite mer att ta kontakt med matgurun för att öppna upp nya möjligheter i livet. Det finns inga hinder.

Johan

Matgurun förmedlar det rätta budskapet i denna matdjungel. #denrättavägen

Peter

Fantastiskt inspirerande föreläsning om livsstil och dess koppling till ett hälsosamt liv, både privat och på arbetsplatsen.

Susana

Professionell och skräddarsydd rådgivning som passar just mig och mina behov. Tusen tack.

Boney