Kostrådgivning online av licensierad kostrådgivare

Utgångsläget är dina individuella behov, önskemål och målsättningar

Kostrådgivning online

Välkommen till Matgurun AB! I mitt erbjudande om kostrådgivning online återfinns ett holistiskt tänk kring kosthållning där du som individ är i fokus, från start till mål. Kostrådgivningen är individuellt anpassad och utgår ifrån dina önskemål oavsett hur dina behov ser ut. När det kommer till kostrådgivning har min modell sitt ursprung ur två perspektiv som kompletterar varandra ypperligt:

 1. Databaserad kostrådgivning där jag, tillsammans med dig etablerar hur nuläget ser ut genom att kartlägga nuvarande kost- och livsstilsvanor. Till hjälp tar vi ett kostdataprogram som även du kan få inloggningsuppgifter till. Med hjälp av denna data kan vi ta fram vad du och din kropp skulle behöva för att nå dina personliga mål gällande vikt, träning, välmående och dylikt.
 2. Livsstilsbaserad kostrådgivning där jag tar hänsyn till ytterligare faktorer för att hjälpa dig nå dina mål. Faktorer som till exempel sömn, träning, stress, din hälsosituation och liknande. Tack vare detta kan du dra nytta av mina kompetenser inom österländsk såväl som västerländsk medicin.

Med det sagt är min metod inom kostrådgivning holistisk där nulägesanalys, handlingsplan och uppföljning är grundpelare. Jag utgår ifrån både mjuka såväl som hårda värden och mitt fokus är alltid på dig som individ och dina behov. Med detta som grund kan vi arbeta både kort- och långsiktigt för att gynna ditt välmående.

Vem är Matgurun?

Gino - Holistisk hälsokonsult, terapeut och föreläsare

Jag har en bakgrund som elitidrottare, är utbildad civilekonom, licensierad kostrådgivare och livsstilsrådgivare samt hälsoinspiratör med över två decenniers erfarenhet inom området kost och livsstil. I bagaget har jag även en treårig utbildning inom kinesisk medicin samt västerländsk basmedicin motsvarande 60 högskolepoäng. Dessutom är jag certifierad inom kinesisk örtmedicin. Utöver detta har jag varit på en resa som resulterade i att jag läkte mig själv från Bechterews sjukdom, numera kallad ankyloserande spondylit. Klicka här för att läsa mer om Gino.

Personlig och individanpassad kostrådgivning

Visst vore det enklast att utgå ifrån ”one size fits all”? Tyvärr fungerar det inte så i verkligheten utan varje individ är unik och därmed bör de kostråd som ges vara individanpassade. Det är just det som är spännande med detta yrke då man sällan stöter på identiska klienter eller behov. Med det sagt är min utgångspunkt och mitt fokus alltid på dig som unik individ med unika behov och önskemål. Det innebär därmed att kostrådgivningen blir både personlig och individanpassad.

Så här fungerar kostrådgivning online

Varje process med varje klient är unik men i stora drag är metoden för kostrådgivning online enligt följande steg:

 • Kostregistrering och ifyllnad av en hälsoblankett
 • Introduktion och genomgång av nuläge, behov, önskemål och mål
 • Återkoppling gällande kosten i nuläget
 • Handlingsplan som inkluderar kostupplägg, receptförslag, livsstilsåtgärder, energiberäkningar och rekommenderade kosttillskott
 • Hälsoanalys ur flera perspektiv
 • Kontinuerlig uppföljning där du själv väljer vad som passar dig bäst, via e-post, videosamtal, telefonsamtal eller liknande

Fördelar med kostrådgivning online

Den största fördelen med kostrådgivning online är att du får stöttning i din förändring utan att nödvändigtvis behöva boka en tid för respektive steg (om du väljer kommunikation via e-post). Dessutom får du hela upplägget gjort åt dig vilket är bekvämt och uppföljning sker varje vecka. Utöver detta behöver du inte vänta till en bokad tid för att ställa dina frågor, utan kan ställa dessa via e-post när du känner att du behöver svar – jag svarar oftast inom 24 timmar.

ERBJUDANDEN KOSTRÅDGIVNING

Matgurun

Kostrådgivning online - individanpassad

Detta ingår:

 • Ifyllnad av en hälsoblankett och kostregistrering
 • Introduktion och genomgång av nuläge, behov, önskemål och mål
 • Feedback gällande din kosthållning i nuläget
 • Hälsoanalys

Detta alternativ passar dig som önskar att komma igång med din förändringsprocess gällande kost, livsstil och hälsa och samtidigt ha tillgång till det stöd, de råd och den motivation som krävs för att nå högre välbefinnande och dina mål. Du väljer själv i vilken takt  du vill fortskrida och vilken typ av stöd du önskar. Givetvis anpassas upplägget och därmed prisbilden efter dina förutsättningar, behov och önskemål.

Självklart drar du nytta av mina kompetenser som lic. kostrådgivare och livsstilsrådgivare men du får även tillgång till mina kunskaper inom österländsk såväl som västerländsk medicin. Med andra ord får du råd, vägledning och om så önskas, behandling ur ett holistiskt perspektiv. Allt för att göra din hälsoresa så framgångsrik som möjligt!

Betalningsvillkor och hur vi kommer igång

När du bestämt dig att ta tagi i din hälsa så mejlar du mig eller fyller i formuläret nedan. Därefter skickas en faktura till din e-post och när jag mottagit din betalning får du en bekräftelse på ditt köp och en hälsoblankett att fylla i. När jag mottagit ifylld hälsoblankett skickar jag ditt upplägg till dig via e-post och vi bokar kontakt via e-post, videosamtal, Skype eller telefonsamtal. Därefter sker löpande rådgivning, uppföljning och stöttning enligt överenskommelse. Inga återköp eller återbetalningar gäller.

Bra att tänka på inför kostrådgivningens start

Ju bättre förberedd du är desto effektivare kommer du nå dina mål. Här är några saker som är värda att tänka på inför starten av kostrådgivningen:

 • Vad vill jag uppnå?
 • Är jag villig att förändra en del av mina vanor?
 • Är jag redo att avsätta tid för att uppnå mina mål?

Väl mött och jag ser fram emot att vägleda dig till en vardag i välbefinnande!

HOLISTISKT OCH HÅLLBART TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

När du anlitar mig drar du nytta av samtliga mina kompetenser (kinesisk medicin, västerländsk medicin, kostrådgivning, livsstilsrådgivning, IR-terapi, hypnosterapi, meditation och kroppsbehandlingar) och då får vi ett helt unikt helhetsgrepp om din hälsa och ditt välbefinnande. I många fall innebär en hälsokonsultation både diagnosticering, behandling, vägledning, rådgivning och uppföljning. Dessutom är mina lokaler utrustade för att minimera elektromagnetisk strålning och samtliga produkter jag använder är helt naturliga. Ett holistiskt och hållbart tillvägagångssätt helt enkelt!

Matgurun delar inte bara med sig av sin stora kunskap inom näringslära utan är en inspiration för en hälsosammare livsstil. Jag rekommenderar alla som vill leva lite mer att ta kontakt med matgurun för att öppna upp nya möjligheter i livet. Det finns inga hinder.

Johan

Matgurun förmedlar det rätta budskapet i denna matdjungel. #denrättavägen

Peter

Fantastiskt inspirerande föreläsning om livsstil och dess koppling till ett hälsosamt liv, både privat och på arbetsplatsen.

Susana

Professionell och skräddarsydd rådgivning som passar just mig och mina behov. Tusen tack.

Boney