Green Queen, en hälsosam och nostalgisk pärla vid Jesusparken

Nostalgin kommer krypande, bara några hundra meter från mina barndomskvarter, på Nobelvägen 30 i Malmö ligger Green Queen. Driver fiket gör Ika tillsammans med sin sambo Ove. Utbudet består bland annat av:

  • Sallader
  • Grillade surdegsmackor
  • Kaffe
  • Kaffedrinkar som vetegräslatte och nyponlatte
  • Smoothies och shakes
  • RAW-kakor
Utöver detta gör Green Queen sin egen kombucha i flera olika smaker, dagens är hallon, både uppfriskande och väldigt god. Ikas café erbjuder både fika och lunch, konceptet är välmående.

Inspirationen bakom Green Queen

Jag passade även på att dricka smakfulla Happy Hippie (en RAW-shake), en Sassy Mango Lassi och en smaskig RAW-kaka med choklad och banan medan jag pratade vidare med Ika. Samtalsämnet var fortsatt hälsa och kost. Ika som varit i restaurangbranschen sedan 80-talet fick relativt tidigt fysiska men och var helt ointresserad av att förtära läkemedel för att dämpa de nyuppkomna symtom som hon fått erfara. Istället började hon läsa österländsk medicin och drömmen om att ha ett hälsocafé tog fart på allvar.

På resan mot öppnandet av Green Queen gjorde Ika en hel del upptäckter. Bland annat såg hon en utveckling inom livsmedelsindustrin som lämnade mer att önska. De senaste 20-25 åren har tillsatser i livsmedel ökat drastiskt vilket var motsatsen till Ikas filosofi vad gäller ett hållbart perspektiv på livsmedel. För att citera Ika: ”Moder natur ger oss näring och vi har i gengäld en skyldighet att ta hand om henne. Stoppar vi gifter i henne så får vi gifter tillbaks, vilket resulterar i en negativ cykel.” Resultatet av inspirationen som väcktes blev Green Queen, ett hälsocafé som skulle verka i samklang med naturen med ett brett utbud av hälsosamma måltider, mellanmål, drycker och snacks. Ett fik vars filosofi är att maten ska komma från jord till bord på att hållbart sätt. Drömmen var uppnådd!

 

Gröna kassar med välmående i fokus

Förutom att Green Queen erbjuder ett fantastiskt utbud av nyttiga godsaker som kan avnjutas på plats eller i den närliggande Jesusparken så finns det även möjlighet att beställa gröna kassar. Innehållet i kassarna är odlat lokalt och ekologiskt samtidigt som man kan vara med och påverka det som odlas så att du som beställare lättillgängligt kan få nyttiga råvaror som passar. Kassarna hämtas varannan vecka (Green Queen är ett utlämningsställe) och innehållet är varierande beroende på vad som skördats sedan senaste hämtningstillfället. Green Queen är alltså en hälsosam pärla som erbjuder något nyttigt oavsett om du vill avnjuta det på plats, ta det med dig till parken eller om du vill ha nyttiga råvaror till skafferiet.

Jag rekommenderar dig att besöka Green Queen och låta dig inspireras av Ika och Ove samtidigt som du får en energiboost av deras nyttiga utbud.

Tack för att du läst detta inlägg! Dela gärna det med dina vänner i sociala medier så att fler uppmärksammar detta fantastiska fik. Kom även ihåg att gilla/följa Green Queens på både Facebook och Instagram ❤️

Dela detta med dina vänner