Smaskig smoothie med både djup och bred smak!

När vädret sviktar kan vårt välmående påverkas och då skapas utrymme att stötta upp välmåendet med en god booster i form av en smoothie på fem superhälsosamma ingredienser. Denna smoothie är inflammationshämmande, energigivande och väldigt god. Jag dricker (egentligen äter jag den genom att tugga varje klunk) denna smoothie oftast som mellanmål för att höja energinivån i kroppen.

När jag gör smoothies improviserar jag oftast och har i åtanke att tillfredsställa fler än en enstaka smaklök samtidigt som resultatet ska vara hälsosamt. De enda (ekologiska) ingredienserna du behöver är dadlar (helst medjool och raw), kakaopulver (raw), banan, jordgubbar och veganmjölk.

Ingredienser för en lagom stor smoothie:

  • 1 banan
  • 1-2 msk kakaopulver (efter smak)
  • 1-2 dadlar (1 medjooldadel eller 2 ”vanliga” dadlar)
  • 3-5 jordgubbar (beroende på storlek)
  • 1-1,5 dl veganmjölk

Gör så här:

  1. Häll i samtliga ingredienser i blendern och mixa tills dess att allt innehåll gått samman i en jämnt flytande konsistens.
  2. Nu är du redo att avnjuta en läcker smoothie som har den djupa smaken från kakaon samtidigt som de uppfriskande nyanserna från jordgubbarna tillför balans i smakupplevelsen. Dessutom är den mättande tack vare bananen och dadlarna.

Tips:

Skulle du vilja ha ytterligare en dimension i smak och nyttiga fettsyror i smoothien så rekommenderar jag att lägga till vaniljpulver i den mängd som tilltalar och eventuellt en matsked kokosolja. Lägg även in ett par isbitar i blendern för att kyla ner smoothien om så önskas men tänk då på att eventuellt minska mängden veganmjölk för att inte göra smoothien för rinnig. Ett annat alternativ är att använda sig av frysta jordgubbar istället för isbitar.

Gillar du receptet så får du gärna dela det med dina vänner på Facebook!

Dela detta med dina vänner