Du hittar mig på Raw Food House

Under årens lopp har jag ihärdigt försökt hitta rätt livsstil genom att prova olika typer av dieter men det var inte förrän jag gav mig på raw food (rå mat / rå kost) som det blev helt rätt. I över ett år hade jag själv tillagat raw food för samtliga dagens måltider och resultatet var makalöst, välmåendet var på topp – mentalt såväl som fysiskt. Jag kände mig oerhört vital, spänstig och klarsynt. Därefter fann jag denna, vid tiden, dolda pärla som drivs av en sann hjältinna med magiker som anställda, självklart är det Raw Food House jag menar som ligger på Friisgatan 8 i Malmö. Jag fortsätter med några meningar om denna restaurang där man med största sannolikhet kan stöta på mig dagligen under lunchtid för att prata välmående och annat kul.

Raw food och välmående

Jag blir alltid lika inspirerad av människor som anstränger sig för att göra världen till en bättre plats och jag känner att det är min plikt att förmedla denna typ av information till mina medmänniskor. Det är många som bidrar till en bättre värld och det ena sättet behöver nödvändigtvis inte vara det andra likt. Linda Nilsson som i sin vardag driver Raw Food House har ägnat större delen av sitt liv till att hitta rätt väg när det kommer till hennes eget och hennes omgivnings välmående och resultatet av allt kämpande är idag en fantastisk restaurang där inredning, personal och mat talar samma glimrande språk och balansen är fullkomlig.

Raw food för alla

Hit vallfärdar många för att fylla på med näringsrikt bränsle som dessutom tillfredsställer alla sinnen. Maten är tillagad med kärlek, den är färgrik, smakfull och dessutom full med god energi. På menyn finns alltid flertalet stående rätter som passar de flesta smaklökar samtidigt som veckans lunch, som dyker upp på krittavlan varje måndag i ny skepnad, alltid är lika spännande att prova. Med andra ord är det inte särskilt märkligt att jag alltid stöter på andra gäster mer än en gång eftersom de flesta hittar tillbaka till denna pärla utan att behöva slänga ut brödsmulor på vägen dit.
Avslutningsvis kan jag tillägga att under alla gånger jag ätit på Raw Food House så har jag aldrig någonsin lämnat kvar rester på min tallrik, oavsett om det varit lunch, brunch eller dessert som varit framför mig och det är ett kvitto på fulländning.

Fem snabba om raw food med Linda

Jag passade på att ställa fem korta frågor till Linda om raw food som du finner nedan.

Raw food och rå mat / rå kost

Linda & Gino utanför Raw Food House på Friisgatan.

Vad är egentligen raw food?

Linda: Rawfood är mat i sitt naturliga tillstånd, veganskt och upphettat till max 42 grader.

 

Varför raw food?

Linda: För att det smakar fantastiskt och för att du mår som en prins/prinsessa av att äta det. Dessutom är det ett ekologiskt hållbart sätt att äta och leva.

 

Kan vem som helst äta och må bra av raw food?

Linda: Vem som helst och när som helst.

 

Vad har du för råd till de som vill tillaga sin egen raw food?

Linda: Börja i din egen takt. Hitta lite spännande råvaror och börja laga t.ex. gröna smoothies, rå frukost på helgen och bygg på din repertoar lite efterhand. Gå inte ut för hårt och ha för höga ambitioner om att bli 100% rå, risken är att du känner att du misslyckas eftersom det kräver lite extra tid i början då tillagningstekniker och råvaror kan skilja sig mycket från det du är van vid. Steg för steg låt detta nya gröna köket komma in i din vardag.

 

Finns det någon baksida med raw food?

Linda: Nej!

 

Tack till Linda för att du medverkat i detta inlägg och för att du och ditt gäng levererar fantastiskt bränsle för våra kroppar och själar. Självklart tack för att du läst detta inlägg. Dela det gärna med dina vänner så att vi hjälper varandra till välmående <3 vi ses förhoppningsvis på Raw Food House i Malmö <3
Dela detta med dina vänner